Vandaag als gisteren!

Wagupoint Den Haag WagyuVoor ons als team van slagerij Peter Jan van den Broek geldt dit ook. De kwaliteit van ons product staat elke dag weer boven op ons lijstje.
Dit geldt voor onze zelfgemaakte vleeswaren waarvan 90% in onze eigen worstmakerij wordt vervaardigd. Het rund-, varkens-, kalfs-, lams- en wagyuvlees is van buitengewone kwaliteit.
Dus onze grootste uitdaging is om u vandaag dezelfde kwaliteit te leveren als gisteren.

Barbecue

BBQBarbecueën is een heerlijke bezigheid. Wie houdt nou niet van sappig gegrild vlees of groenten op een warme zomeravond? Om goed te kunnen barbecueën heeft u het juiste gereedschap nodig.

Enkele tips voor een succesvolle barbecue:

  • Marineer of bestrijk het eten met plantaardige olie zodat het niet aan de barbecue blijft kleven.
  • Leg het eten m.b.v. een tang of spatel op de barbecue. Als u een vork gebruikt doorboort u het eten en gaat sap verloren.
  • Plaats gebarbecued eten nooit op dezelfde schaal als waarop u het rauwe vlees plaatst.
  • Maak het grillrooster na elk gebruik schoon met een draadborstel of met verfrommelde aluminiumfolie.
  • Verwijder de opgehoopte as uit de onderkant van de barbecue voordat u het vuur aansteekt om zo voor een goede luchtstroom te zorgen. Houtskool heeft zuurstof nodig om te branden. Zorg er dus voor dat niets de luchtopeningen belemmert.
  • Gerookt eten kan er enigszins roze uitzien wanneer het volledig gaar is. Zorg dat het eten helemaal gaar is door de interne temperatuur te controleren met een vleesthermometer of zorg dat het sap van gevogelte en varkensvleesproducten er helder uitziet.
  • Het deksel is belangrijk en dient gebruikt te worden op elke barbecue die u gebruikt, het maakt niet uit wat voor soort voedsel u barbecuet. U bespaart tijd (wel 1/3) vergeleken met een conventionele oven omdat de warme lucht constant rond het voedsel circuleert terwijl het kookt.
Nederlands