Vandaag als gisteren!

Wagupoint Den Haag WagyuVoor ons als team van slagerij Peter Jan van den Broek geldt dit ook. De kwaliteit van ons product staat elke dag weer boven op ons lijstje.
Dit geldt voor onze zelfgemaakte vleeswaren waarvan 90% in onze eigen worstmakerij wordt vervaardigd. Het rund-, varkens-, kalfs-, lams- en wagyuvlees is van buitengewone kwaliteit.
Dus onze grootste uitdaging is om u vandaag dezelfde kwaliteit te leveren als gisteren.

Is wecken een veilige methode om vlees te bewaren?

Bij wecken wordt vlees in een glazen weckpot langdurig verhit en van de buitenlucht afgesloten. Een groot deel van de bacteriën en schimmels die bederf veroorzaken, wordt gedood. Maar sommige bacteriën zijn in staat om te overleven omdat de temperatuur vaak niet boven de 100 graden Celsius komt. Deze bacteriën kapselen zich in en hebben dan alle kans om uit te groeien, juist omdat het product dikwijls lang wordt bewaard.

Een voorbeeld is de bacterie die botulisme veroorzaakt, een ernstige vorm van voedselvergiftiging. Deze bacterie groeit in een omgeving waar geen lucht aanwezig is en dus ook in de luchtdicht afgesloten weckfles. Het verraderlijke is dat er niets verandert aan het uiterlijk, de geur, de kleur en smaak van het product.

Voor lang bewaren kunt u vlees het beste invriezen.

Onbepaald