Vandaag als gisteren!

Wagupoint Den Haag WagyuVoor ons als team van slagerij Peter Jan van den Broek geldt dit ook. De kwaliteit van ons product staat elke dag weer boven op ons lijstje.
Dit geldt voor onze zelfgemaakte vleeswaren waarvan 90% in onze eigen worstmakerij wordt vervaardigd. Het rund-, varkens-, kalfs-, lams- en wagyuvlees is van buitengewone kwaliteit.
Dus onze grootste uitdaging is om u vandaag dezelfde kwaliteit te leveren als gisteren.

Hoe moet ik vlees invriezen?

Als u vlees wilt invriezen kan dat het beste zo snel mogelijk gebeuren. Bij langzaam invriezen vormen de vleessappen grote kristallen die de celwand als het ware kapot prikken. Bij het ontdooien gaat er veel vocht (en smaak) verloren. Hierdoor gaat de kwaliteit van het vlees achteruit, het wordt sneller droog. Een tweede keer invriezen verminderd de kwaliteit. De vleessappen die zijn vrijgekomen bij het ontdooien worden niet meer goed opgenomen door het vleeseiwit. Dat betekent bij het ontdooien nog meer verlies van vleessappen dan de eerste keer. Het vlees kan dan (te) droog worden bij bereiding.

Beter kunt u het vlees gewoon bereiden en vervolgens het gare vlees invriezen. Invriezen van vleeswaren is meestal niet bevorderlijk voor de smaak. Als u de vleeswaren invriest moet u de vleeswaren per soort verpakken. Op deze manier blijft ham naar ham smaken en salami naar salami.

Onbepaald