Vandaag als gisteren!

Wagupoint Den Haag WagyuVoor ons als team van slagerij Peter Jan van den Broek geldt dit ook. De kwaliteit van ons product staat elke dag weer boven op ons lijstje.
Dit geldt voor onze zelfgemaakte vleeswaren waarvan 90% in onze eigen worstmakerij wordt vervaardigd. Het rund-, varkens-, kalfs-, lams- en wagyuvlees is van buitengewone kwaliteit.
Dus onze grootste uitdaging is om u vandaag dezelfde kwaliteit te leveren als gisteren.

Bakkerellen

Vlees blijft heerlijk sappig met Bakkerellen!

Nieuwe bereidingstechniek: Bakkerellen

Haal het vlees uit de koelkast. Masseer het vlees met olijfolie, peper en/of kruiden. Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag even voor op een hoog vuur. Zet daarna het vuur op halve stand. Leg het vlees voorzichtig in de pan, deze is op temperatuur wanneer het vlees zachtjes sist.
Bak het vlees zachtjes door het regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel, gebruik vooral geen vleesvork en keer veelvuldig. Het vlees zal tijdens het bakken zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren. Haal het vlees uit de pan, zout het en het laat het even rusten.

Baktijden per 100 gram:

Varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees ongeveer 4 minuten bakken. Oesters, medaillons en koteletten per 100 gram ongeveer 6 minuten.
Rundvlees, zoals biefstuk van de haas, lende-, kogel- en Hollandse biefstuk ongeveer 2 à 3 minuten bakken.

Zout het vlees direct na het bakken! Dan trekt het er snel in en blijft het vlees lekker sappig.

Onbepaald